MASKERGEBRUIK EN KOOLDIOXIDE

MASKERGEBRUIK EN KOOLDIOXIDE

Het dragen van een masker verhoogt het koolstofdioxidegehalte (CO2) in de lucht die u inademt niet. Een stoffen masker past niet luchtdicht over het gezicht. De CO2 ontsnapt volledig in de lucht door het stoffen masker als je uitademt of praat. CO2-moleculen zijn klein genoeg om gemakkelijk door elk stoffen maskermateriaal te gaan. De ademhalingsdruppels die het virus dragen dat COVID-19 veroorzaakt, zijn daarentegen veel groter dan CO2, dus ze kunnen niet zo gemakkelijk door een goed ontworpen en goed gedragen stoffen masker gaan.

Bij koud weer kunnen maskers nat worden door ademhaling, sneeuw of andere neerslag. Verander een masker als het nat wordt. Een nat masker is moeilijker om door te ademen, is minder efficiƫnt om te voorkomen dat uw ademhalingsdruppels anderen bereiken. Het is vooral belangrijk om bij koud weer een of meer vervangende maskers te hebben.

Sjaals en andere hoofddeksels zoals skimaskers en bivakmutsen die worden gebruikt voor warmte, zijn meestal gemaakt van los gebreide stoffen die niet geschikt zijn als maskers om COVID-19-overdracht te voorkomen. Ze kunnen over een masker worden gedragen.

https://medisch-mondkapje.nl/

http://www.dgmondmasker.nl/